Newsfeed

Leprous: No filters, no metaphors, just the truth!

Leprous - Pitfalls

In a scene where it’s rare to stand out and make something truly unique, sometimes a diamond shines. The latest diamond to shine on the international prog-scene is the Norwegian band Leprous. Burgeoning Norwegian rock outfit Leprous return with their sixth and most ambitious studio album entitled Pitfalls, to be released on October 25th, 2019 worldwide via InsideOutMusic.

Pitfalls was once again recorded with David Castillo at Ghostward Studios (Opeth, Katatonia), but this time mixed by Adam Noble (Placebo, Biffy Clyro, Nothing But Thieves, Deaf Havana). The cover artwork is a painting by Indonesian artist Elicia Edijanto. The track Below,

The album’s regular track-listing reads as follows:

Track-listing:

  1. Below
  2. I Lose Hope
  3. Observe The Train
  4. By My Throne
  5. Alleviate
  6. At The Bottom
  7. Distant Bells
  8. Foreigner
  9. The Sky Is Red

Leprous vocalist and keyboardist Einar Solberg checked in with the following comment about the upcoming album: «Pitfall is the album no-one is expecting from Leprous. When you think you know where it’s headed, you’ll realize that you’re wrong. It’s not only by far the biggest production and musical departure we’ve done, but the album is also the most personal and honest so far. The album has been written through one of my toughest years, where I struggled with depression and anxiety. No filters, no metaphors, just the truth. They say that writing music is therapeutic! I would say that it’s an understatement! For me Pitfalls is the result of 1,5 years of learning how to get through the dark tunnel. The music has been my torch».

And here is a video trailer by Leprous speaking about their acclaimed previous album Malina in retrospect and in light of the upcoming release:

Upon release of Pitfalls, Leprous will be heading out on a comprehensive European headlining tour together with The Ocean and Port Noir. The band discuss Pitfall,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4241 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*