Newsfeed

Fjøsnisse: Old Norwegian folklore and fairy tales

Fjøsnisse - Heksedreper

Fjøsnisse is a figure that, according to Scandinavian folklore lived in the outbuildings of a farm. In addition Fjøsnisse is Norwegian folkloric black metal band and in August the debut EP Heksedreper (Witchkills) was released. The EP was recorded/mixed and mastered by Anders Vada in Nordlys Studio and released thru Obsidian Realm Records.

Fjøsnisse was formed in 2019 at Malm, Norway by Anders Vada as a one-man project. The band music has roots in black metal, with some elements from trash and epic folk melodies. The lyrics are national romantic and deals with old Norwegian folklore and fairy tales.

The man behind the Fjøsnisse project Anders Vada have previously played drums in Troldskugge another black metal band made it as far to play in Wacken open air 2015. After a while that band died out and he took a break from music until he formed Fjøsnisse.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (3719 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*