Newsfeed

Flower Kings: Set sail for a big adventures

Flower Kings – Waiting For Miracles

Progressive rock legends The Flower Kings present a first track from the group’s much anticipated new studio double-album Waiting For Miracle, which will be released on InsideOutMusic on November 8th, 2019. The album is comprised of 15 new tracks, recorded over the summer at RMV studio in Stockholm, Sweden – a vintage studio space owned by ABBA star Benny Andersson. The track Black Flag,

The band states, «Black Flag is a fine example of what you can expect of the new record, yet just a glimpse at the rich variations this new opus offers. It is a huge tribute to when music was played by a real band, a time when being creative in the studio meant progress in all direction and fusing all styles. This is a band creating its very own special cinematic sound, built upon 60’s & 70’s and contemporary prog, rock and orchestral music. A fine display of instrumental and vocal interplay from all members!  The trademark Flower Kings sound is back, but yet with a new twist. Full circle, and this track even has guesting from former TFK bass player Michael Stolt. This time The Kings set sail for a big adventures».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*