Newsfeed

Half A Band: Fascinated of the spirit and freedom of the golden era

Half A Band – Spare Ones

The album Spares One have to epic track, Epsilon Zero at 21 minutes and 13 seconds, and Polar Vortex at 23 minutes and 44 seconds. In addition three track at six and seven minutes, and the artist the album is Half A Band. Actually that music project is only one musician, Oliver Bonneau. He says, «A band begins with two people, with only one member this project is only half a band». Half A Band`s new album is entitled Spare Ones, The track Night Train is from an older album because there are nothing yet from the new album on You Tube,

Bonneau lives in the Puy-De-Dome  close to the big city of Clermont-Ferrand. Puy De Dôme is a volcanic mountain in the Massif Central in central-southern France, and is one of the youngest in the mountain range. The music Bonneau delivers is not volcanic but atmospheric prog with a vintage touch and a DIY approach. There are obvious that Half A Band have listen to Pink Floyd, but Bonneau call his music post prog. Bonneau is 37 years old, guitarist mediocre for almost 30 years, drummer, then bassist and autodidact keyboards player. The track Inner Travels,

He had played in various band for the last twenty years and have a predilection for analog synths and vintage keyboards in the arrangements. He have a certain passion for the progressive rock of the old days, where we allowed ourselves to fill a whole vinyl face with a long composition with drawers.

Bonneau states, «It’s a bit like the spirit and freedom of this era that I’m trying to recreate with this project Half A Band. All this concocted from my little home studio in a corner of Puy-De-Dome!».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4733 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*