Newsfeed

Chasing Embers: Shocking occult images

Chasing Embers – Beckoning Call

On October 3rd 2019 the first full-length album Beckoning Call from the Ukraine band Chasing Embers will be released. The album promises to be conceptual and tells about the history of a person who, due to the onset of a high-tech era, was cut off from his natural origin. The lyrics of each song are imbued with a call to return to their roots, to follow their true desires and not to be influenced by society. The music of Chasing Embers harmoniously combines the best aspects of alternative metal, new metal and old school heavy metal. All this is decorated with shocking occult images. The musicians are fans of such groups as Godsmack, System Of A Down and Mudvayne. The track Silent House,

The story of Chasing Embers begins three years ago as singer July Tallina is hired as front woman in the band. Band’s music style has been formed under the influence of old school rock and metal, and also nu metal of 2000s. The band will have a Ukrainian tour in support of new album in October. The track Bad Trip,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*