Newsfeed

Steve Hackett: From The Royal Festival Hall

Steve Hackett - Genesis Revisited Band & Orchestra: Live

Legendary guitarist Steve Hackett is currently busy touring North America performing his favorite Genesis album Selling England By Te Pound together with his favorite songs from his solo Spectral Mornings album, celebrating its 40th anniversary, and tracks from the current album, At The Edge Of Light. Now, he presents a previously unreleased video in support of his latest record, watch the clip for Peace created by Paul Gosling,

This video and the ones for Beasts Of Our Time as well as Under The Eye Of The Sun will be part of the bonus section of Steve’s upcoming live release Genesis Revisited Band & Orchestra: Live. Out on 25th October 2019 via InsideOutMusic.

The album was recorded on 5th October 2018 at The Royal Festival Hall, London, during the  2018 Genesis Revisited Tour which fulfilled a long held ambition of Hackett`s, to perform the music of Genesis with a live orchestra. The concert featured Hackett`s regular touring band of Roger King (keyboards), Gary O’Toole (drums/percussion), Rob Townsend (saxes/flutes) with Nad Sylvan on vocals and Jonas Reingold (The Flower Kings) on bass, together with special guests John Hackett and Amanda Lehmann, and augmented by the 41-piece Heart Of England Orchestra conducted by Bradley Thachuk. A first track from this release, Dancing With The Moonlit Knight, can be viewed here,

Disc 1:

Dance On A Volcano

Out Of The Body

The Steppes

Firth of Fifth

Dancing With The Moonlit Knight

Blood On The Rooftops

Shadow of the Hierophant

 

Disc 2:

In That Quiet Earth

Afterglow

Serpentine Song

El Nino

Supper’s Ready

The Musical Box

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6719 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*