Newsfeed

Vitrol: Umost sincere and vicious music!

Vitriol – To Bath From The Throat Of Cowardice

Kyle Rasmussen in the band Vitrol states, «The spirit of Vitriol is to take the uncompromising, thrashy, punky, spirit of the late 90s extreme death and bring it to a world that has been numbed by records that have abandoned all life in favor of shrink wrapped, candy coated articulation». The band will release the debut album To Bath From The Throat Of Cowardice. To support the new album Vitrol joins Krisiun and Gruesome on Slaying Steel Over Europe Tour. Fronted by the dual vocal assault given from guitarist Kyle Rasmussen and bassist Adam Roethlisberger, driven by the inhuman drummer Scott Walker, Vitriol proved to make a successful strike at the genre’s heart with their 2017 EP, Pain Will Define Their Death. The EP provided a shockingly intense glimpse at the whirlwind that is to be unfurled on the much anticipated debut record. Violence, A Worthy Truth – Official Play Through Video.

Vitrol is a three piece extreme metal from Portland, Oregon. The band is described as, «This is zero bullshit extreme music. Not a second of ironic or expected sounds».

«A three piece using six string guitar and four string bass producing such a full sound is amazing. I love how interesting they keep the compositions. This is absolutely a must listen for any brutal, technical death metal fan».

The track Crowned In Retaliation,

To Bathe From The Throat Of Cowardice features artwork by Joe Petagno (Motörhead, Krisiun, Angelcorpse), the album offers 44 minutes of utmost sincere and vicious music embodying a radicalness and personality rarely heard within the genre. The track I Drown Nightly,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5529 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*