Newsfeed

Janina Jade: Honest, real and dangerous

Janina Jade – No Sweet Illusions

Janina Jade is a Swedish rock artist, singer and songwriter. She has recorded her debut album No Sweet Illusions together with studio musician/producer Tommy Denander (Alice Cooper, Hollywood Vampires, Deep Purple), who plays on the album and has produced it. Janina Jade writes all her music and lyrics herself. It is classic hard rock with an edge. The music and lyrics are honest, raw, real and with no compromise just like Janina Jade herself.

Janina jade`s main influences are 70s Rolling Stones, early Guns N’ Roses, 70s Alice Cooper and 70s Kiss. Her lyrics are deeply personal and often dark, combined with the music and her vocals they create an unique sound and atmosphere. She conjures up a wide range of emotions, from full out hard hitting classic rock to anthems and slower songs. The track No Sweet Illusions,

Dealing with subjects such as, living on the dark side of society, standing proud and strong being herself and being real in a world of fakes, inner demons and darkness of the soul, grief and loss, and celebrating a life lived on her own terms with no compromises. The track Tattooed Fire Woman,

Janina Jade says: «It is time to bring back classic hard rock the way it is supposed to be. Honest, real, dangerous and without compromises. With music and lyrics that have true meaning. There is nothing safe about my music and there is no pretending, what you hear is who i am and each song on the album tells a story from my life. It is all 100% real and true».

Janina Jade says, «Tattooed Fire Woman is a really strong anthem like song, it is about standing up for who I am, what I believe in, being true to myself, never giving in or giving up no matter what».

«I was asked to describe the concept behind this song, but you know what, I never sit down with a plan or concept when I write. The lyrics and music just pours out of me, I get this very strong feeling that something needs to come out so I grab a guitar and within 10 minutes I have the basic arrangement, lyrics, vocal melody and chord progression. It is almost on a totally subconscious level when i write».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*