Newsfeed

Toxikull: Pure evil metal

Toxikull - Cursed And Punished

We have written about the metal band Toxikull before and now they have released their new album Cursed And Punished. Toxikull are known and famous for their relentless sonic attack that evokes the best elements that made heavy, speed and thrash metal so popular, impressive vocals, a tight rhythm section, blazing guitar leads and carefully crafted melodies. Now, the Portuguese band returns in their maximum force with the follow-up Cursed And Punished, released on September 13th via Metal On Metal Records. Recorded at Demigod Recordings with producer Miguel Tereso, Cursed And Punished consists of 10 tracks of pure evil metal, taking the concepts of speed/heavy and thrash metal to a different level. The track Revival/Rising Dust,

Fearless, taunting, leather-jacket wearing maniacs that their metal heavy and fast! Fronted by the brothers Lex Thunder and Michael Blade, Toxikull were born in 2016, with their debut album Black Sheep, which was the reason to play more than 60 shows in two years. Two years later in 2018, Toxikull released the EP The Nightraiser. Described by the press as an instant classic this EP made Toxikull reach another level, by playing live in the biggest metal festivals around Portugal and Spain, and also by the true metal heads around the world that surrendered their souls to the Nightraiser! The titletrack Cursed And Punished,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6691 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*