Newsfeed

Forest Fields: No limits, no formula

Forest Fields - Seasons

Elaborate rock. Interesting project with the ambition of making an aurally caressing combination of progressive rock and new age and with some interesting ambient sounds. Okay, so you are curious what Forest Field is about? Forest Field is not a band but a project, and the project is led by Chinawhite guitarist Peter Cox. Forest Fields latest release is entitled Seasons. The track Change The World, is a song with a message of hope, a lyric video seemed the way to go. All vocals by Phil Vincent, all instruments by Peter Cox, who also wrote the song, and mixed and mastered it.

The music have vintage sounds like mellotron, piano and organ but also electric and acoustic guitars and bass and drums where the song needs it. Forest Field is an international project that succeeds in making an exciting combination of progressive and melodic rock and new age / ambient sounds. Like a critic said: You remember those moments when you hear something so good, that the hairs stand up on your arms? Those goose bumps of magical grace and power are unleashed upon you right now!

The music knows no boundaries and the band sets out to create very nice music with moods for many occasions. No limits, no formula. Never standing still or content to take things for granted, but always open to experiment! Key features are stunning vocal harmonies, inventive arrangements with daring combination of styles and impressive playing.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*