Newsfeed

Suidakra: First name in reverse

Suidakra - Echos Of Yore

Monheim Am Rhein is a town that naturally enough are close to the Rhine River. More accurate on the right bank of the river Rhine. The band Suidakra is also located on the banks of Rhine. This has been an open secret for the past weeks, German Celtic metal flagship Suidakra have pitched their tents under the banner of MDD Records! The band is currently finishing work on their Echos Of Yore album, for which the guys have re-recorded the greatest classics of their musical work on the occasion of their 25th anniversary. The release of Echos Of Yore is expected this November! The track Snakehenge,

Suidakra is a Celtic metal band from Germany founded in 1994. The name Suidakra is founder Akadius Antonik’s first name written backwards. Their lyrical and musical concept deals with the Celtic mythology and stands in close collaboration with the Belgian artist Kris Verwimp, the creative head for the lyrical concept and artwork. The track Ode To Arma,

Suidakra has become a flagship in the German metal scene. In about 500 shows, the band constantly played tours around the globe. They played numerous European tours, 5 North American tours as well as in South America, China and India. After a festival in the Indian metropolis, Bangalore in 2012, Arkadius Antonik spent a week on the behalf of the German Goethe institute to support regional musical projects. With their 3rd Indian tour in 2014 Suidakra became the first metal band ever that performed shows in 6 different cities in India. This was accompanied by a large public and media interest, such as the German station ZDF that broadcasted a Suidakra tour documentary in their show called Aspekte.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*