Newsfeed

Taiwaz: 20 years break!

Taiwaz - The Uninvited Guest

Uppsala is Sweden’s fourth largest city, and also the hometown of the band Taiwaz. The band plays a old-school heavy doom metal and sets October 25th as the international release date for their second full-length album The Uninvited Guest, to be released on LP format via Psykofarmaka Records! The track In The Dead Of The Night,

Taiwaz was formed in 1985 by Urban Ferm (bass/vocal), Robert Johansson (guitar), Bjorn Gladh (guitar, left the band 2014), Cristian Osterberg (drums, left the band 2017) and played until 1991, then took a break for 20 years and started back in the autumn of 2011 with all original members, thanks largely to Gottfrid of In Solitude. As a curiosity, the band Watain from Uppsala has made a cover of Taiwaz old song Play With The Devil on their single from 2013 (All That May Bleed).

Taiwaz have now two new members, Daniel Johansson (guitar, started 2014) and Daniel Aljaderi Roos (drums, started 2018)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*