Newsfeed

Hazzerd: Energy and immediacy

Hazzerd - Delerium

Next year Canadian thrashers Hazzerd will release their second album Delerium.

«Hazzerd came to my attention via Megadeth’s Dave Mustaine, who championed the young thrashers on his Gimme Radio show, explains M-Theory’s Marco Barbieri. I loved the energy and immediacy of the band’s music. I later saw that Dave Mustain even included them on his personal record collection picks, and aside from a plentitude of rock, metal and punk classics, Hazzerd was the only new band alongside Power Trip to make the list». The track Victim Of A Desperate Mind,

Hazzerd was initially formed by drummer/lead vocalist Dylan Westendorp and guitarist Brendan Malycky, two Calgary teens who were inspired by the early work of thrash legends such as Overkill, Metallica and Anthrax. The group self-released their debut EP, Victimize The Innocent, in 2014. The following year, the band recruited then-18-year-old lead guitarist Toryin Schadlich. The track A Tormented Reality,

In 2017, soon after solidifying the group’s lineup with the addition of bassist David Sprague, Hazzerd recorded their full-length debut, Misleading Evil, which was released via Canada’s World War Now Records. Featuring cover art by Andrei Bouzikov (Skeletonwitch, Municipal Waste), the record was praised by Metal-Temple.com as «one of the strongest thrash releases of 2017», while Dead Rhetoric called the album «an exhilarating aural ride with a Maiden/Priest-meets-early Metallica vibe». The track Waking Nightmare,

Has mentioned Hazzerd is currently putting the finishing touches on Delirium, which was recorded at Calgary’s MCC Recording Studio and mixed and mastered by Johnny Gasparic (Into Eternity). Bouzikov will once again provide the cover artwork. Additional information on the album will be revealed in the near future.

In recent years, Hazzerd has performed alongside the likes of Striker, Vicious Rumors, Archspire, Spellcaster, and Grim Reaper in addition to playing noted Canadian festivals such as Loud As Hell and Armstrong MetalFest. The group’s next shows will be in support of Combat recording artist Hatchet at four upcoming Canadian concerts.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6850 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*