Newsfeed

Eigenstate Zero: Written in a manically creative period

Eigenstate Zero - Sensory Deception

Stockholm is built on 14 islands linked by 53 bridges. On one of these islands lives probably the talented and creative musician Christian Ludvigsson, and he makes music under the moniker Eigenstate Zero

Swedish death metal project Eigenstate Zero sets November 1st, 2019 as an international release date for their first full-length album Sensory Deception. In the meantime the first single Fringe is released,

Sensory Deception has a running time is some 75 minutes divided over 13 tunes. The album is written and recorded in a manically creative period from January 2018 until this summer. Mad fun, a grand hair pulling learning experience and certainly an obsession of the mind. Christian Ludvigsson is proud over these songs as far as composition goes but truth be told, right now he is only feeling emptiness, something he is combatting by writing a second album and beginning this process anew. Makes sense right?

Ludvigsson states, «Eigenstate Zero was initiated in January 2018 as a consequence of boredom after strength training joint injuries, I basically had to find another hobby and music is something that I have been creating from time to time throughout life so I picked up the guitar and started writing».

«The next day I dug up my old stationary computer, installed Cubase on it and proceeded into the wilderness of the internet and ordered some gadgetry, and voila, a DIY studio was born. And this is indeed a studio project and will never be anything else. Trying to learn production has become almost a daily chore but is certainly also a big part of the creative process».

«I use all the bells and whistles I can get my hands on to make the sounds that forge Eigenstate Zero. It certainly is not an organic process but it sure is fun».

«So between January 2018 and June of 2019 I wrote and recorded 13 songs that now is about to be released under the predicament of Sensory Deception. The second single Comatorium will be released October 4th».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*