Newsfeed

Vhäldemar: All five albums re-released!

Vhäldemar – Metal Of The World

Barakaldo (Spanish: Baracaldo) is a municipality located in the Biscay province in the Basque Country, and home for the metal band Vhäldemar. Their 3rd and self-released album was Metal Of The World from 2010, and re-issued on 19th of November 2019 through Fighter Records. Metal Of The World is actually another great album by a band of pure heavy metal which helped to strengthen the great trajectory and personal sound of Vhäldemar. Without a doubt an essential piece in the discography of every fan. You can listen to the single Dusty Road at this location,

Although Oscar Cuadrado left his bass duties with this band in 2014, he’s still the full time manager of Vhäldemar. The band was formed in the late 90’s when guitarist Pedro J. Monge decided to create a group with the singer and guitarist Carlos Escudero.

In 2001 they released their first demo and it brought them a record deal with Arise Records with whom they launched their debut album Fight To The End in March 2002 and was released throughout Europe, Japan, Russia, south and North America. Late next year the band released their sophomore Made My Own Hell.

In May 2013 the band releases their fourth album Shadows Of Combat.

In 2017 Vhäldemar inks a deal with Fighter Records for a multi-album deal which includes the re-issue of their two first albums, on a double-CD with 5 bonus and remastered sound. The fifth release Old King`s Visions came the same year and the album was produced by Vhäldemar guitarist Monge. 2018 the re-release of Old Kings Visons and this year as mentioned the re-release of Metal Of The World.

The band played 26 shows in 2018 in Japan Holland France & Spaina, and this year the band will continue its tour in 2019 with shows at Resurrection Fest Z live …

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6730 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*