Newsfeed

Heart Of Pandora: Atmospheric soundscape and romantic rock sound

Heart Of Pandora - A Girl In A World Of Wars

The Norwegian gothic/romantic metal/rock band Heart Of Pandora is releasing their debut album A Girl In A World Of Wars October 25th.

The Norwegian 3-piece Heart Of Pandora was established in 2015. Catherine Nyland: Vocals, Pål Wasa Johansen: Drums, Hans Olav Kjeljebakken from Mortal Love: Bass. Involving Henning Ramseth as a producer and co-songwriter. A Girl In A World Of Wars have much darkness but contrasts with a shimmering lightness in place, which coupled with the sweet (almost bittersweet) vocals of Catherine Nyland and as a result there are plenty of emotions in the music. Melodic songwriting, atmospheric soundscape and beautiful voice dominate Heart of Pandora´s music. The track Always In My Heart,

The album is produced by Henning Ramseth who also produced previous albums of RAM-ZET, Aunt Mary, Ronni Le Tekrø and many more. There are guest appearance on guitars and keyboards by Henning Ramseth, and guests vocals by Leif Johan Knashaug. The track Keepers Of Our Hearts,

Their previous band Mortal Love gathered a great amount of fans from the goth- and metal scene around the world, and the debut single «Always In My Heart» have been praised as a great comeback for Catherine Nyland and the new band. With Heart Of Pandora they continue to explore the romantic rock sound. The track Live To Love,

The first impression you get from Heart OF Pandora`s music is undoubtedly the singer Catherine Nyland and her special and very nice vocal. Well placed electronics and guitars build the foundation for dark, melancholic songs. Strong melodies and some pop-driven ear catching songs which combine light and dark melodies to create a special brand of melancholic songwriting, merged with dark lyrics.

A statement about the album from Muse Of Metal is, «I haven’t had a song that makes me feel such a complex mix of emotions – excitement, happiness, melancholy and sense of bliss – in a while».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6699 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*