Newsfeed

Dreaming Madmen: Dedicated to the noble art of making music

Dreaming Madmen – Ashes Of A Diary

Dreaming Madmen is a progressive rock duo formed by two Lebanese brothers Mathew & Christopher Aboujaoude in their home studio in their hometown Deir El Harf, Lebanon and based in Austin, TX.

They began their musical careers at the young ages of 7 and 9. Obviously these are two musicians who are dedicated to the noble art of playing and making music.

Mathew starting out with keyboards, then picking up the electric guitar at the age 9, and playing bass guitar as well. Christopher starting out with saxophone at the age of 9, bass & drums at the age of 14, and moving on to keyboards as well, at a later stage. They are greatly influenced by Pink Floyd, Rush, Yes, Porcupine Tree, King Crimson and the band’s sound revolves around the Progressive Rock/Progressive Metal/Art Rock milieu.

The band released its debut LP Ashes Of A Diary on September 14, 2019. It is a concept album that delves into the psyche of an elderly man, who discovers an old journal of his, filled with writings detailing a life of pain, obsession, love, hatred and regret. The track Enigma,

The debut album Ashes Of A Diary is a mélange of both classic and contemporary progressive rock, fused with expansive orchestration and cinematic elements. The overall melancholic theme is inspired by the likes of Pink Floyd, Porcupine Tree, King Crimson, Dream Theater, to name a few. The album last for 40 minutes but it took 4 years of hard work to fulfill. AS mentioned before here is obvious a lot of passion for music, playing and making music. The track Final Page (Until We Meet Again,

Mathew Aboujaoude states, «It’s definitely been a challenge creating an album of this magnitude, but we feel it’s what makes it special. Dreaming Madmen also performed Ashes Of A Diary in its entirety at The Palace Beirut on Sep 14th with a full laser & light show, alongside the brothers’ other family project, Brick Floyd – an immersive Pink Floyd tribute band». The track Lock Tyself,

Dreaming Madmen is: Mathew Aboujaoude: guitars, vocals, keyboards, synths & programming, Christopher Aboujaoude: bass, vocals, keyboard solos (2, 7).

Guest musicians on the album, Ian Geyer: drums, percussion, Rohan Sharma: lead synth (2, 5), Caelin Tralongo: vocals (3).

Recorded in June & July 2019 at two different locations, Antimatter Studios – Austin, TX and Boombox Studios – Beirut, Lebanon. Music, lyrics & production by: Mathew & Christopher Aboujaoude. Orchestral Arrangements: Mathew Aboujaoude & Bonny Baez. Mixing & Engineering: Russell Tanner. Mastering: Andy VanDette. Album Artwork: Andrea Emad. Photography by: Jamil Dally

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4928 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*