Newsfeed

Mind`s Cove: Focused on creating powerful melodies

Mind`s Cove - Drift

The metal band Mind’s Cove signs to Revalve Records and announces the new album Drift, which will be released on November 22nd. The 8 songs of the album contains several sections with fast drums and aggressive, thrashy riffs that change quickly and often. Other songs are slow paced and emotional, but they’re all focused on creating powerful melodies, driven by clean vocals.

The title Drift refers to how emotions and impulses can be an unrelenting force prevailing over consciousness, like waves dragging you into the open sea. There’s a place within us where the collective of our thoughts, memories, experiences and perceptions tacitly create something beyond expectations, waiting to be brought to light.

Mind’s Cove is a Metal Studio project started in 2016 by singer Matteo Melita, who felt he gathered so many musical ideas in his head that he had to let them out. With the help of Guitarist Sergio Camelia, He managed to to give these riffs and melodies a proper form. Together they began to write the eight songs he had in mind and when they felt it was necessary to take a further step, they recruited Andrea Calabrò on the drums. Andrea grew so fond of the project that he wanted to help funding it. The track Broken Stones,

All three contacted producer Marco Maria Pennisi in order to make a professional recording. A longtime friend and collaborator of Marco Maria, Angelo Trimarchi, took on the role of the bassist, so the newly formed line-up began recording the tracks that make up the LP titled Drift. Mind’s Cove has found a new bassist in Alessandro Scalia and an additional guitarist in Federico Figlioli. The new line-up is currently rehearsing in preparation for a future live promotion.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*