Newsfeed

Saturn Return: With 16 minute epic

Saturn Return – Equinox

I’ve said it many times, but there are so many great and exciting bands that aren’t necessarily that big and famous. Saturn Return is one example of a very interesting band. 

Saturn Return is the brain child of Michael Zucker (This Place Is Haunted) and Timothy Bielec (Rare). They have been making albums since 2014. Equinox is the third studio album for the band and features performances by Dave Sandoval (Kenaima, After Nations), Pavlo Krokidis (Giardia, Chaff) as well as Emily Shreve. The album was recorded in March of 2015 in Boulder Colorado and signals a return to form for the band off of the heels of their second album Electronica Mystica. The new album spent nearly five years in post production before finally becoming available to the public, The track Au,

The band states, «Saturn Return has just announced the release of our long awaiting third studio album, Equinox. Fans of Yes and The Mars Volta will feel right at home with this album consisting of 3 tracks, and much in the tradition of Close To The Edge/Relayer with an opening 16 min epic, followed by a single and closing with a multi movement piece. There’s lots of progressive rock elements from the great prog bands of the past, but with a modern flare more akin to The Mars Volta. We truly feel that this album is a real treat for prog fans! In the making of the album,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*