Newsfeed

Unfathomable Ruination: Exploring the primitive violence

Unfathomable Ruination - Enraged And Unbound

On the album Enraged And Unbound the band Unfathomable Ruination delves into the darker side of the human psyche. Each song plumbing the depths of the deepest mental illness and exploring the primitive violence that lies within us all. Musically, each instrument has been pushed to its limit, trying to breaking barriers to create something emotive, unique, and above all else one of the most significant death metal releases of 2019. Here we undoubtedly have an ambitious band, and it is certainly not wrong, but preferably the ambitions will be fulfilled!

Three years in the making, Enraged And Unbound the band promises that Unfathomable Ruination’s  is their best work yet. The new album will be released 22 November 2019.

The band is glad and proud to announce two of the best vocalists in death metal, Julien Truchan from Benighted and Sven de Caluwé from Aborted are honored guests on the album! Caluwé performs on Occulta Violentiam and Truchan on Defy The Architect.

Eliran Kantor is responsible for the album art and captures the feel of Enraged And Unbound perfectly. A solemn solitary figure stands surrounded by demonic deformities which represent the inner turmoil that torments those with mental illness. Screams of anguish and vicious voices whispering of fear, violence and self-loathing. The art in itself is a very nice and completes the experience that is Enraged And Unbound.

Unfathomable Ruination plays an intense and brutal style of death metal drawing influence from the most extreme genres. Their two album releases quickly established them as one of the most promising metal acts in the UK which has helped them accomplish prominent shows with artists and festivals such as, Possessed, Morbid Angel, Abbath, Marduk,Cattle Decapitation, Aborted, Benighted, Bloodstock Open Air (UK), Neurotic Deathfest (NL), Deathfeast Open Air (DE), MehSuff (CH), SWR Barroselas (PT) and more! The track An Obsidian Perception,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*