Newsfeed

Upon Shadows: With twisted industrial influences

Upon Shadows – Modern Obscurantism

Montevideo is the capital and the largest city in Uruguay and the southernmost capital of America. Montevideo is considered one of the ten safest cities in Latin America and the South American city with the best quality of life. The band Upon Shadows from Montevideo is a real quality band. They deliver atmospheric female-fronted dark metal and will soon release their new album Modern Obscurantism. The album comes as a digital and physical digipack version with 12 pages booklet edition worldwide via Ground Media Group (due out October 18th).  Here are the first official single Illusion Of Freedom,

Modern Obscurantism consists of 10 atmospheric dark/black metal tracks with twisted industrial influences. Album was mixed and mastered at Soundmix Studios, in Oulu, Finland  by Mika Pohjola. Line-up: Natalia Arocena – Bass, Tamara Picardo – Keyboard, guitar & vocals, Joonas Alaräihä – Session drummer for the album

Upon Shadows comments about the concept behind the new album, «It establishes a parallelism between the obscurantism of the Middle Ages and the new forms of control and censorship, reminding us of the importance of keeping rebelliousness alive and fighting for utopias».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*