Newsfeed

Psychic Equalizer: Explore many musical genres

Psychic Equalizer – The Sixth Extinction

Santander houses the headquarters of multinational bank Banco Santander, and in addition the prog band Psychic Equalizer. The band has recently released their new album The Sixth Extinction. The title track The Sixth Extinction,

Psychic Equalizer is a cross-genre project founded by Spanish pianist and composer Hugo Selles back in 2011. Psychic Equalizer is a band formed by five musicians from different nationalities and musical backgrounds. A lot has changed since the first production, the EP Memories From A Cold Place, released back in 2012. A wide variety of musicians have participated in the project since then, helping Psychic Equalizer to evolve by going through several musical genres such as fusion, free-jazz, blues, avant- garde and progressive rock. The track Lonely Soul,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*