Newsfeed

The Less Fortunate: Spreads a message of hope!

The Less Fortunate – The Less Fortunate

The Less Fortunate’s self-titled debut album highlights a combination of melodic clean singing along with and heavy, in your face vocals, that assure you will take a ride in the hearts and minds of not only the band, but hopefully reaching into your own thoughts and feelings.

This dual fronted 6 piece metal band from Southwest Missouri, are primarily influenced by late 90’s nu-metal and mid 00’s metal-core acts such as Killswitch Engage, The Devil Wears Prada and A Day To Remember to name a few. Cory Taunton, Blanca Molinero

Balanced by the twin vocal of their front-woman Blanca Molinero and front-man Cory Taunton, The Less Fortunate have captured a sound that gives you a touch of harmony with rage. The aggressive high energy from tracks like Levels and Utilities is equally matched by the catchy melodies of the tracks Vice Versa and Black Butterfly. The Less Fortunate is an album of deep emotion, heart and a message that needs to be heard.

The name The Less Fortunate is based on the idea that we are all the less fortunate. Everyday, people fighting struggles within themselves whether that be depression, anxiety, financial struggles or anything else that brings you down. The Less Fortunate are trying to spread a message of hope through their music and lyrics to help everyone to overcome such adversities. Give the album a listen and maybe be redeemed!

The track Inside The Mastermind,

The track This Is Who We Are,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*