Newsfeed

Non Opus Dei: Abstract ideas and frenetic tempos and whimsical patterns!

Non Opus Dei - Głód

The town lsztyn is located in the north-east part of Poland in the region known as The Thousand Lakes. Lsztyn is also the hometown to the band Non Opus Dei, and that band doesn’t go in the water at all, but makes really exciting music instead.

Głód in polish means Hunger, and Głód is the new album from the black metal band Non Opus Dei. The track Po Jałowej Ziemi (On Barren Land).

Głód is the eight album from Non Opus Dei since the foundation 22 years ago. Non Opus Dei have travelled a long way to stand out by original approach to black metal, pushing the boundaries of the genre. Just like all their earlier material Głód delivers journey through a maze of abstract ideas, frenetic tempos that are not normally found in black metal. This ability to think out of the box to do something new and different is something I always find fascinating.

Klimorh (vocals) comments about the lyric concept of the album, «The concept of Głód was inspired by some ritual practices from the territory of Poland, especially Warmia. The practices survived in spoken folklore until today. They can also be found in files from trials against the use of black magic. The people used to make sacrifices at the end of the Winter to wake up the Sun. For The nature to be reborn. Yet one year, She, led by vengeance and hatred, reversed The Ritual. She put a hunger-spell on the soil of all fields. She enchanted sowing with dead crops. Put a thirst-spell on the waters of all rivers. From dead earth, she drank the thirst. From her mouth full of not-water, rains returned to the sky. And so, She sowed Głód (Famine)… ».

Głód was worked on in three different locations: recorded at Bat Studio in Olsztyn (Poland) then mixed by Haldor Grunberg at Satanic Audio and finally mastered at famous US Audiosiege Studio in Portland, Oregon (Full of Hell, Black Tusk, SUNN O))), Wormwitch, Obituary…). Cover art and layout for both formats was designed by Bartek Rogalewicz/LODGE.BLACK.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*