Newsfeed

Patty Gurdy: Green wooden body!

Patty Gurdy – Pest & Power

Patty Gurdy is a songwriter, performer, hurdy gurdist and singer from Germany. She released her new album Pest & Power some weeks ago, and again with  a well composed and often beautiful and fascinating music.

The Hurdy Gurdy is not only embedded in her name, but her music is directly translated from her mind into the green wooden body. Patty Gurdy has established not only the instrument, but herself as a versatile artist, singer and songwriter. The track Luring featuring Faun,

The instrument hurdy gurdy and has its roots in the medieval times. It works like a mechanical violin with a wheel bow,  that can play bass, melody and rhythm all at once. The song Run with new original hurdy-gurdy music,

Lyrics on Run,

A spiderweb pulling back each movement that I make

Poor spider, I will burn your home in order to escape.

And when the darkness grows onto my heavily loaded back,

I’ll shake it off my shoulders and I’ll follow my own track.

 

Run, run, run from the drag and from the treason,

far enough till I reach a warmer season.

Run, run, run, in the long run I’ll recover.

Pull myself out of this, demand no other.

 

Once and for all I find my way through forests at night,

might 7 years be all i have, for 7 years I’d fight.

When everything behind me has finally disappeared,

my body shall be put to rest, my spirit shall be freed.

 Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*