Newsfeed

Spankraght: The story of mankind battling a dark force

Spankraght – Thou Shalt Drown In The Blood  Of Thy Children

Several worlds coming together and different styles merging into one. Spankraght takes heavy guitars and puts them upon pounding beats. Designed to dance and head bang on, designed to bring people together. The band are gradually building this thing up from the ground. The band is a melting pot for metal, industrial, drum n` bass, electro and trance. Next year Spankraght will release their debut album Thou Shalt Drown In The Blood Of The Children. The track Carnivale from the album with guest vocals by Evy Verbruggen from symphonic metal band Elusion,

The album was produced, recorded, mixed by the band at The Rhythm Cage. And was mastered by Yarne Heylen (Carnation) at Project Zero Studio. It features artwork by Bram Bruyneel and contains 7 tracks with many guest vocalists. Spankraght comes straight from Antwerp, Belgium and it`s two musical partners come with only one mission, make sure you have a great time! The band is inspired many artist as for instance Fear Factory, The Prodigy, 2 Unlimited and Cannibal Corpse.

The musicians in Spankraaght states, «The album is a concept album and tells the story of mankind battling a dark force. This force has come down to earth to punish man for years of neglect and disorderly conduct. By eliminating one generation, it hopes to set an example and restore earth’s balance. But mankind will not go down without a fight, not knowing they will only worsen their fate. We had a cool album title and just needed a story, so for those looking for a deeper meaning behind this all, we’re sorry».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*