Newsfeed

Sad Flowers: Global issues and beautiful artwork

Sad Flowers - Desolation

Fresh and colorful flowers are usually lovely to look at. However, when the flowers are withered, it is a sad sight. Sad Flowers. The band Sad Flowers will on November 1st 2019 release the new and second full-length album entitled Desolation. The album will actually come out through their own label, called The Sad Flowers Garden. The artwork of this six panel digi sleeve is a concept idea by The Sad Flowers and designed by Mieke Janssens, and I enjoy this artwork. The track Distance,

This band from Belgium brings us alternative rock with some hard rock, some gothic, some symphonic, some cold wave, some progressive, some dark rock, etc. A true melting pot! Just like the self-titled debut released in 2017 this album is self-produced, recorded, mixed and mastered at The Compound studio of Jan Ooms.

Desolation is a worthy sequel to the self-titled debut album, and with good and catchy composition heavily inspired by contemporary global issues. A story about a possible evolution of humanity if there is no engaging change in human behavior towards nature and its fellow residents is the main theme of this album. The CD comes in a 6-panel Digi sleeve with a 16-page booklet with all lyrics and info.

The Sad Flowers are a studio band based in Antwerp, Belgium and were founded in 2013, April 1st as result of a previous collaboration. Having very different influences and backgrounds both members sensed room for developing a sound of their own compounding all these elements.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*