Newsfeed

Persephone’s Dream: Big musician staff make over!

Persephone’s Dream – Anomalous Propagation

The band Persephone`s Dream founded in Pittsburgh in Philadelphia and build off a friendship between Rowen Poole and Chris Siegle whose collaboration began in 1993/94. So far the band have released five album and the sixth Anomalous Propagation was released some weeks ago. The new album is the first release since their critically acclaimed album Pan: An Urban Pastoral from 2010. The American band has some great ideas and the music is probably another nice acquaintance for the prog people. The track Defenestrated,

2019 line-up is with the two founders of the band Siegle and Poole. Both the veterans handles the synths on the album, and that instrument play a vital part in the music. In addition Poole plays guitars while Siegle sticks to bass guitars. The other musicians are new. Heidi Engel is now on vocals, Jim Puskar on drums and percussion, Jason English on guitars and vocals, and Laura Martin on pianos and keys along with vocals. In fact a big make over according to the music staff! This is how the band gets a new expression, and Persephone’s Dream also offers as much as 74 minutes of music on the new album. The 11 songs are pretty different, and that is nice. The track Surveillance,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*