Newsfeed

Traverser: Opens the floodgate

Traverser - Jupiter Doesn't Care About You

Since the inception in 2004, Traverser has consistently and relentlessly gained the respect of concert audience and fellow musicians alike. The band challeng the audiences with engaging live performances and creative presentation. Supporting acts like Eye Empire, Karnivool, Helmet, Pop Evil, My Darkest Days, and Taproot, Hurt, Smile Empty Soul and with over 300 shows covering the eastern US since 2011. Jupiter Doesn’t Care About You is their 2019 album. The track Star Faux I 8 Arms Audio,

Documenting the making of the Traverser album Jupiter Doesn’t Care About You,

Traverser opens the floodgates of creative, intense and contemplative alternative rock on unsuspecting audiences at every performance. The band was formed in 2004 by David Medairos (guitars/vocals), Robert Spence (bass guitar) and David Shaw (drums), three friends imagined a style of music that carried true and honest weight both in concept and execution. In late 2010 Traverser announced the addition of former 7 Blue Skies guitarist Jon Shaffer as a permanent member of the band and began touring rigorously.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*