Newsfeed

Leecher: Determined and charming musicians

Leecher - Deviant

Symphonic/cello metal band Leecher have released a brand new song and lyric video called Get Over It, heralding their upcoming second studio album Deviant, expected to be released early 2020 via Nail Records. The new album was recorded, mixed and mastered by Gábor Vári (Dystopia) in Miracle Sound Studios. Just like the cover of the new album New Dawn Awaits by the band Tales Of Evening, the cover art and the layout design was created by Alex Mihályfi-Tóth (Redart Illustrations).

Despite its popularity, bands with music akin to Finland’s Apocalyptica’s metal played on cellos instead of guitars never crowded the scene! Leecher started moving bows on their strings in 2008, when this special genre was already flourishing, mixing female vocals, cellos and melodic metal. As soon as they’ve unleased their debut album Sightless back in 2016, things started escalating quickly as Leecher found themselves performing all over their home country of Hungary with increasing international interest that resulted in an European tour in 2018 with Blodiga Skald. The track One Second Confusion,

Now with Deviant soon to be added to their catalogue, these determined and charming musicians are absolutely ready take their presence in the international scene to the next level, as they combine all the best aspects and sounds this genre has to offer, and probably fans of Therion, Nightwish and Apocalyptica would like Leecher.

Earlier this year Leecher has released the first new song off the album, Messengers Of Fear, featuring growled vocals by Axuruk Kaleniuk of Blodiga Skald who they have also performed with on their European tour last year. Lately they have been supporting symphonic metal band Tales Of Evening in Hungary on their A Fény Nyomában (In the Footsteps of Light) tour, and after taking a short break they’ll embark on an European tour supporting Visions Of Atlantis in April and May 2020.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*