Newsfeed

Soil: A Theatrical interpretation

Soil – On Love

Soil was founded 22 years ago in Chicago and quickly took the hard rock scene by storm. Soil released the album The Essentials for more than two years, but are now working with new album to be released next year.

While we wait for new music from Soil they were kind enough to releases a theatrical video version of the song One Love on yesterday on Halloween. The video contains an eerie backstory and was filmed exclusively with actors and does not feature the band.

Conceptually Soil wanted to do something different and interesting with the song since One Love originally appeared on the 2013 studio album Whole. Indie film makers David Gregory (Director) and James Morgan (Director of Photography) were tapped for the job. Filming was shot in the UK during SoiL’s recent tour supporting Static-X.

The Director approached us with an out of the box concept, states Soil’s Tim King. «It was an odd concept to not feature the band and make the video more of a mini movie rather than a music video. Also, with the song being 6 years old at this point, it really made no sense to launch it as something brand new or in a traditional way».

With the video having an approach of something similar to the films The Witch or I Spit On Your Grave, the band felt it would be fun to debut the video on Halloween. It’s something to celebrate the season while the band works on new material for 2020.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*