Newsfeed

Bull Elephant: With even more sinister universe

Bull Elephant - Bull Elephant

The band Bull Elephant is based in London, UK. Comprised Of Winterbeast: guitar/vocals; Vawndol: bass/grind; Pickle Rick: drums; Black Horn: lead guitar. They are inspired of post-doom and pre-death. The self-titled debut album was recorded, mixed and mastered by Jaime Gomez Arellano (Paradise Lost, Cathedral, Ghost) at Orgone Studios, Bedfordshire, UK.

Bull Elephant is the story of a slain African elephant that occultist Ahnenerbe SS attempted to bring back from the dead as a new form of battle asset. However, before re-animation could be completed it was intercepted by a mysterious witch-shaman, pursuing her own agenda and redirecting the undead creature’s purpose. The track Construct Of Chaos,

Think of the background concept as Raiders Of The Lost Ark set to a progressive doom soundtrack where Judeo-Christian mythology is replaced by the even more sinister universe hinted at in the writings of H. P. Lovecraft…. with Nazi assault wolves.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*