Newsfeed

Ex-Libris: Trip back to the ’70s

Ex-Libris - Ulysse

Claude Pinneault – Guitar and vocals, Stéphane Aubin – Piano and synths, Jean-François Demers – Bass and vocals. This three musicians is the band Ex-Libris. The band was founded in the 90s and disbanded, but now they are back with a new album entitled Ulysse brimming with prog. The track Ça Fait Si Longtemps (It Been Such A Long Time),

Ex-Libris is nspired by the epic of the character of the Odyssey of Homer and presents Ulysse as a return home after a long detour from 24 years old. Comfortable, atmospheric and even epic progressive French rock! Often a beautiful travel story rich in musical environments with lost sounds. The track Tu Ne Me Manques Plus (I Miss You More),

Ulysse is a trip back to the ’70s with the use of mellotron, the Hammond B3, the Moog, and the Rickenbacker bass. This album has his place in the movement of the Quebec symphonic prog scene next to a band like Pollen that is inspired by the old English prog bands. The track Boite Noir ( Black Bow)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*