Newsfeed

Saiga Antelope:  Animals in Eastern Europe

Saiga Antelope – The Grand Endeavor

Saiga Antelope is a progressive art rock group based in Oslo, Norway. They have a funny band interest as world domination! Figuratively speaking, of course. The album The Grand Endeavor is their debut and the music is not thundering but more introverted and wonderingly with often nice moods and very often a subtle music. The track Conception,

The main topics of Saiga Antelope is about music, the life and endangered animals in Eastern Europe. The music have some resemblance to the music from  Gapacho, but the band is primarily themselves, fortunately! The band was founded three years ago and consists of both the original members, Jakob Gåre (keys, vocals, bass, etc.) and Sindre Abelvik (vocals, acoustic guitars). They are also surrounded by other musicians, including Kaya Marie Abelvik (vocals), who is also considered an official member. The tracks The Haze and The Hollow Tree,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*