Newsfeed

Deivos: Devotees to the brutal death metal!

Deivos - Casus Belli

Casus Belli is the death metal band Deivos sixth studio full-length album this month, and the track Ataraxy is a taster for what to come.

Like much other music in our modern world, the album has been created on several places! Drums was recorded at Roslyn Studio in March 2019, the bass recorded at Kamil Home Studio in August 2019, the bulk of Deivos’ Casus Belli including guitars and vocals were handled at Zed Studio in Chechło Poland, as were several of the band’s prior albums. The record was also mixed and mastered at Zed Studio by Tomek Zalewski and completed with album art by Maciej Kamuda (Sleep, Coffins, Trauma, Pathology).

Deivos is devotees to the brutal death metal of Suffocation, Cryptopsy, Decapitated, Yattering, and similar acts are highly advised to explore the torment of Deivos. Lin-up: Tomasz Kołcon – guitars, Krzysztof Saran – drums, Piotr Bajus – guitars, Kamil Stadnicki – bass, Hubert Banach – vocals.

Deivos originated in 1997, releasing their first demo, Praised By Generations, in 1999. In 2003, they released the Hostile Blood MCD through, the EP enthusiastically accepted by the underground death community. In 2004, the band started to write new material for their first record which was ultimately recorded in January and February 2006 at the famous Hertz Studio (Decapitated, Vader). The record, entitled Emanation From Below, was released in Poland by Empire Records in November 2006. Thanks to Metal Mind ProductionS, in January 2008 the record was subsequently released in Europe and then in the US in 2008.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*