Newsfeed

Lionheart: Window into a life of torment and violence

Lionheart – Valley Of Death

The band Lionheart is a legendary hardcore from sunny California and their new  album Valley Of Death will be released onfriday. Valley Of Death have a combination of blistering metallic hardcore and heavy west coast groove, front-man Rob Watson offers a window into a life of torment, violence, and an unrelenting will to overcome. The title track Valley Of Death,

The band states «For The Valley Of Death and Burn videos we wanted to try something different, the world doesn’t need another hardcore video shot in a warehouse. We combined elements of the mad max movie along with the famous 2Pac/ Dre video, California Love. We had an awesome time shooting this».

Lionheart will be embarking on their big European headline tour with Deez Nuts, Kublai Kahn, Obey The Brave and Fallbrawl in November!Bay Area, California’s reigning kings of heavy hardcore first stormed onto the scene in 2007 with their debut album, The Will To Survive. Taking influence from bands like Blood For Blood, Hatebreed, and Madball, Lionheart came out swinging with a full-blown assault of blistering metallic hardcore. They quickly followed it up with 2010’s Built On Struggle, 2012’s Undisputed and years of nonstop touring. The track Rock Bottom featuring Jesse Barnett,

Following a short break after the release of Undisputed, the band came back stronger than ever with 2014’s Welcome To The Westcoast. The album debuted at #1 on both iTunes Metal and GooglePlay metal charts. Lionheart stormed onto the scene again in January 2016 with Love Don’t Live here. The album title, a nod to a classic R&B/ Motown song by the same name, shows the band’s unwillingness to conform to the typical hardcore mold, as well as the bitter and unforgiving lyrical content the band is known for.

November 2017 saw Lionheart unleash Welcome To The Westcoast II. A sequel to Welcome To The Westcoast (2014), the album brought forth a new era in California hardcore and saw them again debut at #1 across the iTunes Metal charts and Google Play metal charts.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*