Newsfeed

Taylor’s Code: Conceptual again

Taylor’s Code – Dream Within A Dream

Codrut Croitoru is a songwriter, singer, arranger and multi-instrumentalist. His brainchild is the project Taylo`r Code and the band`s debut was the album Mirrors. The listener is invited to live the state of the main character, the state of reflection on the past, present and the future. Taylor’s Code proposes an art rock concept to the listeners, an album made of songs that tell a story and make a statement.

To make a long story short the album Mirrors is conceptual. The character finds himself looking in an apparently simple and ordinary mirror that takes him over and guides him to his deepest memories. Many strange thoughts or sometimes to the sweetest dreams searching for the purpose of his existence. On this extremely dangerous road, he rediscovers his traumas, dramas, and his life until that very moment with good, bad in a crazy progress of images living, reliving them until becoming a slave of his own mirror not knowing where to go or where is his way out…

Dream Within A Dream is the second album from Taylor`s Code. Again conceptual! Where the first album Mirror have prog and space rock vibes, the new album have a slightly different sound. This time with a very dramatic and surrealist story, a metaphor perfectly anchored in the reality of the 21st century.

The concept, «Once upon a time ago, the Big City Lights were turned off until a young brave knight realized he had to bring back The Light to the good citizens saving them from the White-and-black war. After a sudden Flash, he tried to find the answers in his Dreams».

On a rainy day, just like a Bookrat, he found an interesting book that gave him his first clue. Out, on the streets, he woke up in a state of Breakdown. Thinking it’s All Too Much, he decided to apply those notions found in the book to declare check mate. In his chess piece Loneliness, he heard a voice inside his head saying don`t cry. All of a sudden, as a Flash, he looked to the window and saw his town on Fire… Much to his Surprise, the Angel In Leather Armor came and rescued him…But was it real ? Was it just a dream? Was it the past, the present, or the future? You’ll find it out after you will listen to the album Dream Within A Dream!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4733 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*