Newsfeed

Kaldvar: Own interpretation of the different events!

Kaldvar – Dømt Til Bål Og Brann

Norway’s Black metal band Kaldvard sets November 29th as an international release date for their second full-length album, entitled Dømt Til Bål Og Brann! Kaldvar from Bergen plays a melodic black metal and the lyrics is often about Norwegian myths and there are many of them. Therefore, Kaldvar has plenty of lyrical inspiration for many, many years.

So, the band tells stories of survival, war, bitterness, hatred, religion, politics and miscarriage of justice through our mythical and recorded history, it is the band’s purpose to teleport the listener back in time when legends and myth was known as facts. This is the band’s own interpretation of the different events. The track Tilbake with clean vocal from V’Gandr from Helheim!

Kaldvard, an ancient Norwegian word meaning cold/chilly, is the name of the band given by one of its founders, Kaldr.

Galge hadn’t really had anything to do with music in years since leaving his former band Gravdal. Leaving the band was a hard decision to make, but out of loyalty for the band and respect for the fans, he left due to the lack of inspiration and to the fact that the band was always coming up with something new that he couldn’t keep up with at the time. The track Shield Wall,

The years went by before Kaldvar was founded. Then Kaldr contacted Galge to give his opinion about some work in progress that he had going. Galge had always kept an open mind on the fact that he could very well return to music one day if an opportunity revealed itself. Listening to this, Galge realized that this was it, this was the way back to do something new, and this could open up a universe of new possibilities and collaboration.

And this assumption was right, the song Blåfrosset I Tid came out in 2018 as the first song created by the band that was now officially formed. Galge and Kaldr was now on fire, they had been in a musical coma for far too long and shortly after the second song came along with the title Savn Med Hat.

Since then the band has produced two albums; Fossegrimens Pant (2018) and the upcoming album Dømt Til Bål Og Brann (2019), now joined by a new member on bass, Ve.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*