Newsfeed

Serpentyne: Inspired of special female characters

Serpentyne – Angels Of The Night

Angels Of The Night is the sophomore album by the British symphonic metal band Serpentyne. The album will be released on thursday on Hell Fairy Records. This is actually the first release on this new label by Painted Bass International which focuses on symphonic metal.

Angels Of The Night has been inspired by dark, strong, unusual, or special female characters, such as Lady Macbeth (from Shakespeare’s story), Lady Serpentyne (from the legend of Medusa), Boudicca (the Celtic Queen and warrior), Aphrodite (the Greek goddess of love), The Call of the Banshee (the dark fairy of the Celts), and of course, Angel Of The Night! (The story of a girl who was turned into a vampire by her lover). Not only the lyrics of this album have a darker tone, but the music as well, it has more of a dramatic feel within the dynamics of the development of each story. The title track Serpentyne,

British folk metal band Serpentyne was created by Maggiebeth Sand, inspired by Celtic, operatic and cinematic music styles. The band’s previous album The Serpent’s Kiss feature mythic & medieval themes, combined with a hard rock metal sound. This fusion won the ban its place as finalists in the Metal To The Masses, London contest, 2018.

Serpentyne has been playing extensively around the UK and the rest of Europe. Recent major tours in A Nordic Symphony supporting Tarja Turunen and Stratovarious with 22 dates throughput 11 European countries, a hugely successful and well received tour, again with Tarja Turunen throughout Ukraine and Belarus, and touring throughout Europe supporting legendary metal band Soulfly.

Fronted by classically trained soprano singer Magglebeth Sand and, and backed by Lee Willmer on guitar, Nigel Middleton on bass, Vaughan Grandin on bagpipes and John Haithwaite on drums. Serpentyne combines a nice mix of symphonic and folk metal styles, with themed songs about historical figures and legends, such as Bouåicca, The Valkyries, Viking Blood, Helen Of Troy, Jeanne d’ Arc, Medusa, Aphrodite, Lady Macbeth amongst many others.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*