Newsfeed

Temple Renegade: Theme of the Ouroboros

Temple Renegade - The All Is None

Four days ago the Dutch band Temple Renegade released their very first music video. The song Somewhere The Vulture is taken from the upcoming debut album The All Is None which will be released on Friday. A special guest named Dead Wizards will appear on the release day. The band Dead Wizards crafting a grooving mix of stoner, grunge, blues, punk, metal and rock & roll.

The band states, «Somewhere The Vulture, like our album The All Is None, takes us into the theme of the Ouroboros. As we reflect on the rise and fall of one’s own ambitions and how our actions propel us forward in this cycle, the vulture, keeps a watchful eye on us and represents both the grim reaper, who is waiting for us when we fail, as much as the next person wanting to break free from our tyranny. The tail is being eaten so to speak». The track Silent Hand,

Temple Renegade delivers dark tones, heavy sections and odd time signatures that are all accompanied by cascades of melody in a setting of prog metal/hard rock. The a four piece band hailing from ague in the Netherlands drawing on influences from the likes of, Karnivool, Mastodon, Twelve Foot Ninja, Leprous, He Is Legend and many others.

Since the band`s foundation they has released two EPs Blacked Out Ocean (2016) and Void Machine(2017), they have made well deserved appearances on the international scene, touring both the UK in 2016 and 2018, and France in 2017. Once back in the Netherlands the band continued to tour their home country by playing many shows, winning some competition and even filming live music programs.

The line-up, Sven Mundorf – Guitar/Vocals, Sander Van Elferen – Drums, Jerome Huss – Guitar, Angel Lopez – Bass.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4072 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*