Newsfeed

Tragedy In Hope: Shot in the arm!

Tragedy In Hope - Smile At Death

In Saint Petersburg in Russia lives Sasha Giller and he is an avid and skilled musician who enjoys composing and playing music. The EP Smile At Death is written and recorded with equal amounts skill and passion entirety by Sasha Giller under the moniker Smile At Death. The music will be self-released at the end of November. Smile At Death is a shot in the arm for not just black metal enthusiasts, but for anyone enticed by the heavier, darker side of music.  Giller discusses the story behind and the essence of Smile At Death, as follows,

«Each song of the EP contains a detailed story and artwork. While most of us enjoy the music itself, it is nearly impossible to understand the full meaning behind it without a story, more than that, sometimes a song can be heard in brand new ways, when a person understands what it is about. Thus, it would be really nice if you find some time to read the lyrics».

«The music itself is based on black metal genre. However, the thing is, there was not a goal to follow the sound of the genre, but to convey a certain emotion whether it is rational madness, airy heaviness or just, as I call it, happy sadness. One does not necessarily exclude another». The Last Delight single came in 2017 and last year the single Drowned, and the debut full-length album The Celebration Of Despair And Woe last year.

«Also, the album artwork on the EP Smile At Death includes almost all important details mentioned in the lyrics. For example, the atmosphere itself and the street is from Grim Love Story, the child is an allusion for Young And Hopeless Madmen from Smile At Death, the crow symbolizes death Which Whispers A Somnolent Spell from Pierce The Heavens. There are lots of details, which I made an effort to explain in songs’ description».

«P.S: All the stories are not based on legends, myths, fairy tales etc. All of them are fiction made up in the sick mind of their author».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6220 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*