Newsfeed

Seneca: From southern Finger Lakes

Seneca – Second Opinion

 Second Opinion is the new album from Seneca and was released some weeks ago. The new album uses progressive, fusion, and classic rock instrumental influences coupled with contemporary adult lyric themes to create its special musical style. The track Blood In The Streets,

Lucius Annaeus Seneca was a Roman playwright, and in a work of humorist, philosopher and politician, the son of Seneca the elder and his older brother was Gallio. Seneca was a short time teacher of Emperor Nero. In addition Seneca is a band. The band hailing from southern Finger Lakes region of New York (Elmira-Corning-Horseheads). The band was first formed in the early ’90s and recorded, released their first album, and performed regionally for about 6 years before the members disbanded to pursue other musical projects. The track Us To You,

However they e all remained close friends and collaborated musically the past 3-4 years to record their second albumand to perform several reunion shows with hopefully more to come. Their music has been and is influenced by such bands as Steely Dan, Pink Floyd, Supertramp, Doobie Brothers, Little Feat, and Genesis. The lyric content has been described as spiritual, political, and addresses adult life issues. The track Next Exit,

About Ulf Backstrøm (7217 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*