Newsfeed

The Dead And Living: Tragic Graz accident!

The Dead And Living - Author`s Course

The Dead And Living offers a mischievous mix of rock, goth and punk sprung from the world-renowned Swedish scene of dark and explosive music. While god intended Sundays to be the resting day, the forces behind The Dead And Living kept the party going. What lays before you is the gate to a world of darkness, decadence and sin, compressed in to audio, photography’s and films. The Dead And Livings long awaited third full length album The Author`s Course is now released. The Author’s Curse is released on the anniversary of the Graz accident, October 25, 2019. According to an Austrian youtuber, « it is their best album so far».

On October 25, 2014, all members of the rock band The Dead And Living died in a tragic accident. ‪At five o’clock in the morning, the bands’s tour bus exploded halfway through a tunnel outside the alpine town of Graz. When rescue personnel arrived at the scene, the vehicle was in flames. Less than a day after the accident, an Austrian fanposted a video showing the remains of the band, a clip that gained 132 million views before being deleted by Youtube.

The Author’s Curse is created in the parallel reality where everyone got out in time. Where the author allowed his characters to live a little longer. They went home to their families, got interviewed about the trauma, and decide to create an album worth dying for.

«The record sounds more us than ever. The destructive romance joins the absolute darkness in a slowdance with death, with a burning highwayas a backdrop», says the band’s front figure Coroner.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5129 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*