Newsfeed

Frank Hammersland: Sophisti-pop

Frank Hammersland - Atlantis

On his third solo album Atlantis, Frank Hammersland shows off his good abilities as a songwriter and vocalist with soulful sophisti-pop that infuses his heart through the ear canals. The track On The Radio,

The Norwegian Grammy Award winner Frank Hammersland is a well-known figure on the Norwegian pop-rock scene, known from popular bands such as Pogo Pops, Popium and Evig Din For Alltid. Pogo Pops had a huge following and did in many ways start the famous Bergensbølgen musical movement in the early 90s, which became well noticed abroad. The track No Straight Line,

The music on Hammersland’s third soloalbum has taken shape through twelve years and the first of his solo projects to be launched worldwide. Hammersland has often been compared to Paul McCartney for his vocal performance and bass playing, and he has a reputation as a very good songwriter! The title track Atlantis,

Listening to Atlantis you will also get to know other of his big influences through a musical journey from Paris to Berlin via London to Bergen niceand  soulful pop music, jazzy elements and reflections from a man in his prime.  Along for the ride he has invited several of his talented colleagues as Christine Sandtorv, Marte Wulff and Thom Hell.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*