Newsfeed

Sonisk Blodbad: Music to play in the dark!

Sonisk Blodbad - Electric Mirror

Sonisk Blodbad (Sonic Bloodbath) is based in Bergen but it is in fact more for an international band. Sonisk Blodbad is a project featuring members from various Norwegian & international acts. Band members are Ole Christensen (Big Robot / Endoplasmic Flow), Haavard Tveito (Vetter / Against The Grain), Steven Cerio (Atlantic Drone), Laurie Amat, Tord Litleskare, Kristian Stangebye, Clive Jones, Jos Smolders, Tarjei Sefland and Kjetil Manheim. Electric Mirror is the band`s last effort and was released today! The title track Electric Mirror,

Sonisk Blodbad are inspired by bands like Coil, Psychic TV & Popol Vuh, Sonisk Blodbad compose sounds that is meditative and minimalistic. Music to play in the dark would perhaps be the best term.The band has released two LPs, Deux in 2015, Dark Spring in 2012, three 7” and three digital only singles. The last vinyl single, entitled Drown released in January 2014, was recorded in collaboration with Clive Jones, member of Black Widow and Agony Bag, and publisher Joe Foster. The track The Short Eternity,

Electric Mirror is their third full-length and with its vibrant dreamy soundscapes,it continues in the same dark electric landscape as its predecessor Deux (2015). On the new album underground musicians collaborate alongside musical legends. Previously, Sonisk Blodbad has collaborated with personalities such as Don Preston (Frank Zappa / Mothers Of Invention), Fernando Saunders (Lou Reed / Marianne Faithfull), Clive Jones (Black Widow / Agony Bag). The track Closer To An Edge,

Laurie Amat who has previously sung in The Residents is a regular member of the collective. The cult figure and the Berlin underground godfather Conrad Schnitzler took the band under his wings and made two compositions for their debut album before his death in 2011.

Sonisk Blodbad has created soundscapes for art exhibitions, video installations and worked with film music. Their songs are like little movies in their own right. Drifting and full of atmosphere. Music for late nights. Ulf Knudsen (Betong Hysteria), Sam Fossbakk (Elektrisk Regn) and Shirley Kent (The Ghost) are some of the guests on Sonisk Blodbad`s new album Electric Mirror.

The album is produced by Niklas Runquist (Lustans Lakejer / Leather Nun). The album is highly recommended for fans of Coil, Dead Can Dance, Klaus Schulze and it will likely reach the heart of those who like obscure soundtracks. The cult figure and the Berlin Underground godfather Conrad Schnitzler took the band under their wings and made two compositions for their debut album before his death in 2011.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*