Newsfeed

MXD: Grim elegance and multifaceted creativity

MXD - Endurance

Whereas many contemporary groups have by now imploded or crashed into the swamps of oblivion, Swiss MXD is celebrating their 7th album Endurance, after 22 years of good and loyal service. The band consists of Drop (Samael, ex-Sybreed), Duja, Solex and Steph (ex-Sybreed, Furia, Science of Disorder). The track Eraser,

But one could also say good and loyal abuse, such is this Endurance twisted, bewildering, startling and sometimes tormented. Nevertheless endowed with that grim elegance and multifaceted creativity securing for MXD the reputation of remaining totally unique and unclassifiable among groups of today. The title track Endurance,

Meandering through the intricacies of a powerful and rusting organic industrial metal, retro-futuristic electro reminiscences digitalize a dark and rocky poetry, playing by ear through convolutions of a nebulous state of limbo of blues, stoner, punk, pop or rap. A vice-ridden nitro glycerinated and apocalyptic mayhem confirming the mischievous nihilistic moto of this ghost ship, Nowhere Forever.

Endurance is a state of mind. That of MXD. An Eternal Dying Life Fire.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*