Newsfeed

Evangelion: Dealing with the 30-years war

Evangelion – Sacro Marcello

Evangelion is a black/doom metal project formed by Swiss metal musician Evangelion around 1998. The band have now released their first official sign of life with the Sacro Macello EP, which was released via Auric Records on November 8th, 2019. The track Signum Sanguis,

This is the first part of a conceptual work dealing with the 30-year war. Written 20 years ago, the 20 minutes of music inside of Sacro Macello breathes the spirit of the 90s epic melodies and sacral atmospheres that probably will please any fan of bands like Dissection or Dawn.

The EP offers spoken word parts which adds a ritualistic felling and the instruments have a very nice and powerful sound. Clean singing is used in some part and that is a smart move and a fine  contrast to grim black metal screams. The riffs have much melody and solos is very melodic. Some minor folk elements is used with care and the use of blast beats and tremolo picking is often to be heard.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*