Newsfeed

Lord Helmet: High energy post prog

Lord Helmet - Forget The End Of The World

Lord Helmet offers a high-energy post-progressive rock with a Bowie vibe. Fans of Porcupine Tree, Steven Wilson, The Pineapple Thief, Riverside, Dredg, and Muse would probably enjoy the music. The album Forget The End Of The World is their debut. The track Rings Of Saturn,

The band is a duo consisting of David Tomkins ex The Shadow Principle with bass, guitar, synths, voice, Adam Figura: drums ex Sloth with the drum kit. The track In Blue,

David Tomkins have a nice vocal not so unlike David Bowie. The music have a decent amount of very good hooks. Punchy drums epic classic rock chorus, heavy prog riffing, hard rock vibes and some minor prog metal elements. The songs is enough complex with much going on and some real nice harmonic guitars and some bombastic moments. The track Hidden Things,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*