Newsfeed

Neverlight: Meant to use her voice to sing!

Neverlight – The Quit Room

The Quiet Room features Amanda Farrell and Josh Farrell with special guests Leo Margarit (Pain of Salvation), Anis Jouini (Myrath), and Ruben Wijga (Ex-ReVamp, Blackbriar). Quiet Room is the last effort from the band Neverlight. The band is from USA and are a gothic heavy metal band with progressive influences. The album is meant to offer solace on an epic journey into the darkest corners of the human soul.

Neverlight was born out of darkness, out of fear, and out of the possibility of loss. In 2012, vocalist Amanda Farrell was diagnosed with cancer. Though the word cancer is fearsome enough, even more terrifying to Amanda Farrell was the very real possibility that surgery would damage her voice. To someone who derives so much happiness and peace from the simple act of singing, such damage would be devastating. However, after she recovered from surgery and realized that her voice was intact, she knew she was meant to use it.

Partners Josh and Amanda Farrell had been writing songs together since the early 2000s, so it was very natural for them to focus their energies into a cohesive project. After releasing an EP and full-length album with local talent, the duo decided that Neverlight’s vision would be better served as a studio project, with artists brought in as necessary to help create the best music possible. The track Unravel, featuring Ruben Wijga from Ex-ReVamp, Piano, Violin, FX, Orchestrations, Anis Jouini from Myrath on bass and Leo Margarit from Pain Of Salvation on drums.

The Quiet Room and Neverlight tells stories set to music. These stories serve as a barrier against, and as a means of accepting, the darkness that permeates our lives. We live in darkness, uncertainty, and chaos, and we are not afraid. The track Trapped,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*