Newsfeed

Piercing Immortality: Long and cold winter in Bristol in Connecticut

Piercing Immortality – Risen From Ashes

Bristol in Connecticut was known as a clock-making city in the 19th century, now two hundred years later, among other things, music is making the city famous. Piercing Immortality from Bristol is a band comprised of dedicated musicians from other local Connecticut bands.

The band Piercing Immortality plays heavy metal and have released their new EP Risen From The Ashes. The EP was recorded at Dexters Lab Studios and mixed by Nick Bellmore, mastered by Chris Zeus Harris.

The winter 2016 was long and cold and then Keith Pearson entered studio and with the help of Nick Bellmore (Toxic Holocaust, Jasta, Kingdom Of Sorrow). They began work on their first single To The Grave. It was then that Scott Wawrzyniak (Crossing Rubicon) was brought in to provide vocals to the project and the single was then released in early 2017.

With the success of the single it was time to start work on the debut EP. Around this time John Gagne (Vena Amoris, Aggripa 93) was brought into play drums on the recording and in Nov of 2017 the band again entered Dexter’s Lab Recording to begin work on Systematic Global Poisoning the debut EP.

After the EP was recorded Adam Kosiorek was then brought in on guitar. It was then in January 2018 that the EP was released and was described as a having a variety of styles such as traditional heavy metal, hard rock and thrash. Then in July of 2018 Kosiorek decided to leave the band for personal reasons. It was then in September that Wes Renaud was brought in for the new guitar slot and the video for No Remembrance filmed in early October.

That Piercing Immortality is concerned with environmental issues we got a clear proof of last year. In 2018 the band as mentioned earlier released their debut EP Systematic Global Poisoning, and here are the track No Remebrance from the EP,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*